BROWNIE Z KASZY ? SMACZNIE I ZDROWO !

ŚWIETNY SZYBKI PRZEPIS NA PYSZNE CIASTO

Nie lubisz kaszy?
Mam na to sposób!

Zachęcam do spróbowania tym bardziej, że proponowane ciasto
jest bez cukru, glutenu i jest wegańskie a w smaku „pycha”!

Brownie z kaszy gryczanej z gruszką:

– szklanka kaszy gryczanej niepalonej + dwie łyżki do dekoracji

– 2 szklanki wody

– puszka mleka kokosowego

– 300g suszonych daktyli

Przygotowanie:

Kaszę gryczaną płuczemy i wrzucamy do gotującej się wody.

Dodajemy daktyle i mleko kokosowe.

Gotujemy ok. 30 min. Aż kasza będzie całkowicie miękka.

Odstawiamy na chwilę do przestygnięcia.

Do tego samego garnka dodajemy szczyptę soli do podbicia czekoladowego smaku i 5 łyżeczek kakao.

Wszystko dokładnie blendujemy ręcznym blenderem.

Na tym etapie warto spróbować ciasta czy jest wystarczająco słodkie i czekoladowe.

(można dodać więcej kakao albo ksylitol lub stewię)

Ciasto przekładamy do formy i układamy pokrojoną gruszkę.

Pieczemy ok.30 min w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

W międzyczasie na patelni prazymy dwie łyżki kaszy gryczanej.

Jak kasza zmieni kolor na lekko brązowy to jest gotowa.

I tyle! 😊 wypatruj więcej zdrowych przepisów!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *